Fagyasztóba tette a kismacskákat az állattenyésztő nyugdíjas

Állatkínzásért elítéltek egy nyugdíjas nőt az ausztráliai Adelaide-ban. Az asszony fagyasztójában és szemetesében 23 macskatetemet találtak és további 102 beteg, de még élő állatot foglaltak le tőle. A nő nem gondolja, hogy rosszul bánt az állatokkal. Szerinte csak az állatvédők vegzálásának vált az áldozatává.

A 75 Glynne Sutcliffe négy éven át küzdött az igazáért, ám végül nem tudta bebizonyítani, hogy nem bánt embertelen módon a macskáival. A nő házimacskák tenyésztésesből élt és a vád szerint, amelyik állaton nem tudott túladni, azt mindenféle gondozás és orvosi ellátás nélkül hagyta elpusztulni.

Sutcliffe tenyészetében egy 2011-es házkutatás során 20 húsz halott macskát találtak a szemetesben és három kölyköt a fagyasztóban. Az ingatlan bűzlött az ott tartott több mint 100 macska vizeletétől, ürülékétől és a bomló tetemek szagától.

Az Adelaide Városi Bíróság 23 rendbeli állatkínzás és állatokkal szembeni gondatlan bánásmód miatt a múlt héten elítélte az asszonyt, akinek 7000 ausztrál dolláros (több mint 1 millió 400 ezer forint) büntetés mellett ki kell fizetnie az összességében 16.000 dollárra (több mint 3 millió 300 ezer forint) rúgó jogi költségeket, állatorvosi és szállítási számlákat. Az RSPCA nevű ausztrál állatvédő szervezet ugyanis hivatalból gondoskodott a macskákról, akik közül 80 olyan súlyos állapotban volt már, hogy el kellett altatni őket. Sok állat szenvedett macska AIDS-ben, a többségük pedig teljesen el volt vadulva.

RSPCA az állítja, hogy a nő semmilyen ellátást nem adott a macskáknak, csak az érdekelte, hogy pénzt keressen rajtuk. A szervezet jogásza, Ronan O'Brien a bíróságon azt mondta, Glynne Sutcliffe azért spórolt az állatok ellátásán, hogy minél nagyobb legyen a nyeresége.

Az asszony, aki saját magát képviselte, mindvégig kitartott ártatlansága mellett és internetes blogjában négy éven át támadta az őt igazságtalanul sanyargató állatvédőket. Azt tervezi, hogy fellebbez az ítélet ellen - írja az ausztrál Daily Mail.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.