Fagyállóval megmérgezett kutyák

Egy rádióműsorban megszólaló asszony meg van róla győződve, hogy kutyáját fagyállóval vagy csigaméreggel ölték meg. Nem könnyű bizonyítani az ilyen eseteket.

Magyarországon, főleg a keleti országrészben, az európai átlagnál jóval gyakoribb - a leginkább szélvédőmosó folyadékaként használt - etilén-glikollal történő mérgezés, amelynek édeskés íze vonzza az állatokat - hangzott el az MR1 Hajnaltájban című műsorában.

A műsorban megszólaló asszony kutyáját tavaly karácsony előtt mérgezték meg. Meg is találta azt a papírt, amire a mérget tették, azon szerinte fagyálló vagy csigaméreg volt. A nő a szomszédaira gyanakszik, de a kutyát nem boncoltatta fel, márpedig a bűncselekmény igazoláshoz orvosi szakvélemény is kell - mondta a műsorban egy rendőrtiszt.

A mérgezés alapesetben két évvel büntethető, de ha bizonyítható, hogy az állat sokáig szenved, ez akár három év börtönbüntetés is lehet.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga szakértők bevonásával kezdeményezi, hogy kötelező legyen a gyártóknak ezt az édeskés ízt adó vegyületet lecserélni a szélvédőmosóban, és egy olyan színezést vagy szaghatást kidolgozni, ami egyértelműen kellemetlen embernek, állatnak egyaránt és azonosíthatóvá teszi a folyadékot.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.