Fagy várható húsvét hétfő hajnalán

Húsvét hétfőre virradóra fagyni fog, napközben pedig erős szél lesz - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa vasárnap délután az MTI-nek.

Jenki Szilvia közlése szerint a nemrég átvonult hidegfront mögött száraz, de hűvös levegő éri el a Kárpát-medencét. Kezdetben erős, néhol viharos széllökésekre is számítani kell; a Dunántúlon és az északkeleti megyékben akár 60-70 kilométer/órás széllökések is előfordulhatnak. Hétfő délutántól azonban mindenhol mérséklődik a  légmozgás - tette hozzá.

A hőmérséklet vasárnaphoz hasonlóan hétfőn is elmarad az éves átlagtól, nappal mindössze 8-12 fokra, míg éjszaka az ország nagy részén fagyra kell számítani: mínusz 5 és plusz 2 fok közötti hőmérséklet várható a hajnali órákra - mondta Jenki Szilvia.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy vasárnap "csendes" napnak látszik, a tűzoltóknak eddig összesen 17 műszaki mentésben és 11 tűzesetnél kellett intézkedniük. Ez a szám elmarad a napi átlagtól - tette hozzá Petróczi Tímea.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.