Fábry műsora 1,3 milliárdjába került eddig az adófizetőknek

Bár hivatalosan még nem „papírozták le", Fábry Sándor cégével a szerződést az eddigi feltételek megtartásával hosszabbítja meg Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – tudta meg a Vasárnapi Blikk.

A lap úgy tudja, az MTVA októberben újabb egy évre meghosszabbítja a szerződést Fábry Sándor műsorgyártó cégével, a Trisó Produkciós Kft.-vel, tehát a humorista műsora 2015-ben is kéthetente jelentkezik majd a közszolgálati csatornán.

A Blikk cikkében azt fejtegeti, hogy bár a Fábryékba vetett bizalmat a nézettségi adatok nem támasztják alá (az RTL Klubon a legrosszabb időkben is 1,3 millió nézőt értek el, míg az M1-en a legjobb eredmény az egyszeri 604 ezer volt), ennek ellenére a 2012-es feltételekkel folytathatják a show gyártását.

Ez azt jelenti, hogy a Trisó Produkciós Kft-nek évente húsz adást kell szállítania, amelyért adásonként 22 millió forint plusz áfa összeget kap. Ez három év alatt, vagyis 2014 végéig számolva 1,3 milliárd forint kifizetést jelent az adófizetők pénzéből, 2015-ben pedig újabb 440 millió forint (plusz áfa) megy majd el a Fábry-ra.

Mivel Fábry saját lábra állt, és ő a műsor producere is, ezért mindent ebből az összegből kell kigazdálkodnia. A saját bérét, az alkalmazottak és kollégák gázsiját, és a gyártást is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.