Fura pókhálóval akarják megakadályozni, hogy felmásszanak a Szabadság hídra

Nem siették el a hatóságok. A nyárra (június 16-augusztos 28-ig) lezárt Szabadság hídon minden este fiatalok másznak fel a pillérekre vezető fém ívekre. Kisebb csoda, hogy eddig nem lett ebből baleset. A buli lassan véget ér, mivel a hidat hamarosan újra átadják az autós forgalomnak. És erre tessék, a NOL munkatársa azt tapasztalta péntek reggel, hogy szakemberek csavaroznak fel egy betörők távoltartására alkalmazott pókháló kinézetű akadályt a felső kandeláberek mögé. Így is lehet majd mintegy három-négy méter magasságig mászni, mivel az akadályt viszonylag közel rögzítették a pillérhez.

 

Nem mondhatni, hogy a műemlékvédelemre teljesen fütyültek volna: a rácsot lefestették a híd zöld színére. De még így is erősíti azt az érzésünket, hogy a Szabadság hídon igazán balkáni módon sikerült összehozni Európa egyik legjobb nyári partiját. Mert a folyami átkelőn minden nap buli van, jókedv, lazaság. Van, aki függőágyat visz ki, más piknikkosarat tesz le a vasszerkezet oszlopai közé. Spontán alakult ki minden, így nincs sem bosszantó kereskedelmi tevékenység, viszont minimális higiéniai szolgáltatásban sem bízhat a sok budapesti és megannyi turista. 

Ennél talán nagyobb gond volt, hogy a hatóságok félrenéztek, amikor a fiatalok megmászták a pilléreket. Mintha nem létezne Magyarországon köztes út: vagy rend és fegyelem van, vagy teljes szabadság. Most ezeknek a felszerelt pókhálóknak kell a bulinak gátat szabni. Remélhetőleg nem pont ezek átmászása teszi végleg életveszélyessé a Szabadság hídi mutatványokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.