Ezt nyalja majd unásig az ország

A Vezúv elnevezésű kreáció lett idén az év fagylaltja, amelyet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a szegedi Virág Cukrászdában 85 nevezett fagylalt közül választott ki. Idén a kötelező íz a meggy volt.
A nyertes csokoládés, kakaós és karamellás, tejes alapú fagylaltra meggyszószt is öntött Hiczkó Henrietta, aki a budapesti Nándori cukrászdából nevezett a versenyre – közölte a testület kedden az MTI-vel.

A nevezett fagylaltokról tizennégy fős szakmai és nyolcfős közönségzsűri döntött, utóbbiban Ördög Nóra műsorvezető, Liptai Claudia színművész, Tarján Zsófi és Lázár Tibor, a Honeybeast együttes tagjai, Botka László, Szeged polgármestere, Marko Krivokapic, a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője, Segal Viktor, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja és Munz Károly gasztronómus, barista foglalt helyet.

A hétfői rendezvényen megtartották a Magyarország tortája verseny középdöntőjét is, ahol a szakmai zsűri tíz tortából választotta ki azt a hármat, amelyek közül az augusztus 20-i ünnepségekhez kapcsolódva hirdetnek majd nyertest. A döntőbe idén a dunaföldvári Tóth Cukrászdából Tóth Norbert Aranyos körtetortája, és a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászdából Szó Gellért cukrász két tortája, az Őrség zöld aranya és a Zuzorka került.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.