Ezrek rekedtek a kínai autópályákon

A hirtelen jött tél miatt emberek ezrei nem tudták folytatni útjukat Észak-Kínában. Sichuan tartomány hatóságai viszont a földrengés óta a szabadban élők sorsa miatt aggódnak.

Ezrek rekedtek az  észak-kínai autópályákon a hirtelen jött szibériai eredetű  hidegfront miatt csütörtökön. A délnyugat-kínai Sichuan tartományban  a földrengés után hajléktalanná vált lakosság miatt aggódnak a  hatóságok. A többszázezer túlélő sátrakban és különböző átmeneti  szállásokon lakik, és a hegyvidéki területen éjjelente jóval a  fagypont alá süllyed a hőmérséklet.

A kínai meteorológiai szolgálat a hideg időjárás miatt egy  katasztrófa-elhárítási tervet is kidolgozott.

Az északnyugat-kínai Xinjiang tartomány  területen közel 3400 ember rekedt az autópályákon, miután két napon  át havazott a térségben. A hőmérséklet mintegy 18 fokot süllyedt,  miközben Belső-Mongóliában és Gansuban is  hóviharok tomboltak. A hatóságok 23 tartományra kiterjedő  vészhelyzeti figyelmeztetést adtak ki.

Pekingbe is hirtelen érkezett meg a tél, a viharos széllel  párosuló mínusz 5-10 Celsius fokos száraz levegő a napsütés ellenére  sokkal hidegebbnek tűnik.

A tömegközlekedés helyett aki csak tehette taxival vagy a saját  autójával indult útnak, a közlekedési dugók a szokottnál is  nagyobbak voltak. A bevásárlóközpontokban pedig a sapka, sál és kesztyű fogyott a legjobban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.