Ezrek elismerését vívta ki a könnyeivel küszködő híradós

Ezrek fejezték ki elismerésüket csütörtökön a vezető közösségi portálokon egy szakmailag félresikerült megnyilvánulás miatt a ZDF német országos közszolgálati televízió híradójának műsorvezetője iránt, aki majdnem elsírta magát, miközben elmesélte, hogy egy buszsofőr miként üdvözölte a felszálló menedékkérőket.
Claus Kleber a ZDF Heute Journal című híradójában szerda este fél percre kiesett a szerepéből, a közszolgálati újságíróktól elvárható távolságtartó hozzáállást feladva könnyes szemmel, remegő hanggal ismertette a krautreporter.de című online újság történetét egy bajorországi buszvezetőről.

Az erlangeni közösségi közlekedési vállalat buszvezetőjének járatára 15 fiatal menedékkérő szállt fel két kísérővel. A sofőr – mesélte Claus Kleber a menedékkérő gyerekek oktatásáról szóló bonyolult és hosszú tudósítás után levezetésként – az új utasok felszállása után bekapcsolta a mikrofont, és angolul azt mondta: „Van egy fontos üzenetem minden utasnak, a világ minden részéről. Üdvözölöm önöket! Üdvözlöm önöket a hazámban, Németországban! Legyen szép napjuk!”

„Néha ilyen egyszerűen is lehet” – tette hozzá a Heute Journal műsorvezetője.

Claus Kleber osztatlan elismerést aratott a legnagyobb közösségi oldalakon. A Twitteren, a Facebookon és a Youtube-on ezrek kommentálták a meghatódott híradós esetét.

„A pozitív apróságokra néha érzelmesebben reagálok, mint a nagy sztorikra. Ez nem nagyon professzionális. De azért rendben van, ugye?” – reagált Kleber csütörtökön a Twitteren.

Németországban a menekültügyi hatóság (BAMF) az idei első fél évben 179 037 új menedékjogi kérelmet regisztrált, ami 132,2 százalékos növekedés éves szinten, pedig tavaly a délszláv háború kezdete, vagyis a kilencvenes évek eleje óta a legtöbb kérelem érkezett. A BAMF hivatalos előrejelzése szerint az év végéig 400-450 ezren kérnek menedékjogot Németországban, sajtóértesülések szerint viszont a hatóságnál már azzal számolnak, hogy a 600 ezret is elérheti a kérelmek száma.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.