Ezért pusztult el a szegedi zsiráf

Múlt hét szombaton elpusztult a Szegedi Vadaspark egyik büszkesége, Atlant, a legifjabb zsiráfbika. A boncoláson kiderült, idegen tárgy került az állat gyomrába.

A zsiráf hetek óta betegeskedett, de a vizsgálatok nem állapítottak meg mást, csupán egy kis vérszegénységet. – Azt vettük észre, hogy elkezd fogyni, annak ellenére, hogy rendesen táplálkozik – mondta a Borsnak Endrédi Lajos, az állatkert gyűjteményvezetője.

A gondozók akkor már gyanakodtak, hogy Atlant testében valamilyen idegen tárgy lehet, és igazuk lett. A zsiráf szombati halála után elvégzett boncoláskor egy műanyag tárgy került elő az állat gyomrából.

A zsiráfot nem temetik el, a szabályok szerint a testet előbb fel kell ajánlani egy múzeumnak, de ha nincs rá igény, speciális körülmények közt el kell égetni.

– Ezt egy külső cég végzi speciális eljárással – folytatta Endrédi.

Mivel az állat halálát nem gondatlanság vagy a rossz tartási körülmények okozták, a Vadaspark új zsiráfot kaphat.

– Atlant és két testvére, Luke és Theo egy fajmentő program keretében érkezett hozzánk, mivel Atlant elődje is elpusztult egy gyógyíthatatlan betegségben. Már tárgyalunk az állat utódlásáról. Nem ismerjük a fajta pontos értékét, de ha kereskedőtől vennénk, több millió forint és a szállítási költség lenne az ára – magyarázta a gyűjteményvezető a bulvárlapnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.