Ezer Klu Klux Klan tagot lepleztek le a hackerek

Az Anonymous nevű hacker csoport tiltakozásul hozta nyilvánosságra azoknak a listáját, akik feltehetőleg a rasszista társaság szimpatizánsai.

A lépést válasznak szánták, amiért a bíróság felmentette a Fergusonban meggyilkolt fekete férfi, Michael Brown halálának kapcsán vádolt rendőrt. A KKK tavaly a fergusoni rasszista erőszak ellen tüntetőket fenyegette meg, hogy „halálos erővel” lép fel velük szemben- írja a BBC.

A közelmúltban már megjelent egy nyolcszáz nevet tartalmazó lista. A több politikus nevét is tartalmazó felsorolásról hamar kiderült, hogy hamis. Maga az Anonymous jelentette be Twitteren, hogy nem helytállóak az adatok. 

A csütörtökön nyilvánosságra hozott adatokkal körültekintően jártak el az Anonymous. Az itt szereplők csatlakoztak a KKK-hoz köthető közösségek oldalaihoz, vagy kedvelték azokat a Facebookon és a Google+-on. Sok profilon rasszista szlogenek és képek is láthatók.

Az Anonymous a tavalyi év folyamán gyűjtötte össze az anyagokat számos különböző forrásból a szakértőkkel készített interjúktól a digitális kémkedésig. A csoport azt állítja, hogy a listán szereplők a KKK hivatalos tagjai vagy a hozzájuk közel álló személyek. (Többen más szélsőséges gyűlölet-csoportok tagjai is). Néhányuknak még az álneveit is feltüntették.

„A listán szereplő néhány személy nagyon veszélyes, szociopata. Mások nem” – írta az Anonymous a listával együtt közzétett nyilatkozatában. 

Mark Pitcavage, az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (ADL) szélsúőőségeket kutató központjának az igazgatója a Vice News-nak azt nyilatkozta, hogy a listán lévő adatok nyilvánosan hozzáférhetőek voltak. A legtöbb, a felsorolásban szereplő személy esetében nem volt titok, hogy tagja a klánnak. Ezen kívül szerinte több hiba is szerepel az anyagban, például az egyik illető nevét elírták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.