„Ez nem botrány, hanem szexuális bűncselekmény”

Jennifer Lawrence szexuális bűncselekménynek nevezte privát képei nyilvánosságra hozatalát és a fotók megtekintését is.

A 24 éves, Oscar-díjas színésznő mostanáig nem reagált nyilvánosan arra, hogy egy hónappal ezelőtt hackerek több tucat privát meztelen fotóját tették közzé az interneten. A Vanity Fair szerdán megjelenő számában azonban részletesen beszél az esettel kapcsolatos érzéseiről.

Danny Moloshok / Reuters

„Az, hogy közszereplő és színésznő vagyok, nem jelenti azt, hogy ezt az egészet akartam. Nem igaz, hogy ez a szakmám velejárója. Ez az én testem, és az én döntésem kellene, hogy legyen, hogy kinek mutatom meg, és az a tény, hogy ez mégsem az én döntésem, teljességgel undorító. Nem akarom elhinni, hogy ilyen világban élünk" - nyilatkozta a magazinnak.

Mint mondta, a történtek után azonnal nekilátott egy elnézést kérő közlemény megírásának, de a leírtaktól sírógörcse támadt és iszonyúan dühös lett, és közben rájött, hogy nincs is miért bocsánatot kérnie. „Egy szeretetteljes, egészséges, nagyszerű párkapcsolatban éltem négy éven keresztül. De egy távolsági kapcsolat esetében a pasid vagy pornót fog nézni, vagy téged” - jegyezte meg a Napos oldal és az Amerikai botrány című filmekből is ismert színésznő.

„Ez nem botrány. Ez szexuális bűncselekmény” - mondta a Vanity Fair munkatársának. Úgy gondolja, meg kell változtatni a törvényeket, és az embereknek is változniuk kell. A weboldalakat is felelősségre vonta, mert „az első gondolatuk, hogy profitálnak abból, hogy valakit szexuálisan kihasználtak”. 

 „Bárki, aki megnézi a fotókat, szexuális bűnt követ el, és szégyellje magát!” - jegyezte meg Az éhezők viadalának főszereplője, aki saját ismeretségi körében is csalódott: „Nem akarom felhúzni magam ezen, de közben azt gondolom, hogy nem engedtem meg nekik, hogy megnézzék a meztelen testemet.”

Mint mondta, az egészben a legnehezebb az a pillanat volt, amikor közölnie kellett apjával a hírt. „Nem érdekel, hogy mennyit kerestem Az éhezők viadalával. Esküszöm, ha választás elé állítanának, hogy a pénz, vagy hogy apámat felhívjam egy ilyen dologgal, nem érné meg a pénz. De amúgy szerencsém volt, éppen golfozott, úgyhogy jó kedve volt.” 

Noha az utóbbi egy hónap nem volt könnyű számára, már jól van. Mint mondja, az idő minden sebet begyógyít. Már nem sír és nem is dühös. „Nem függhet attól a boldogságom, hogy megtalálják-e ezeket az embereket, mert jó esély van rá, hogy nem fogják. Szóval meg kell találnom a saját belső békémet” - mondta. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.