Ez a videó tényleg gyomron rúg, majd állba is ver

A rendezett külvárosok látszat-paradicsoma mögé néz egy pokolian erős brit kampány videó. Amikor rájön, mi minden van a nagymama kényszeredett mosolyában, ön is úgy fogja érezni magát, mint aki kapott egy gyomrost.

Do You See Her. Ez a címe annak a rövidfilmnek, amelyet a családon belüli erőszak ellen küzdő Women's Aid nevű szervezet megbízásából készített Paul Andrew Williams, az RSA Films rendezője.

A nem egészen két percbe sűrített történet célja felhívni a figyelmet arra, hogy az idősebb nők gyakran láthatatlanok a társadalom számára és ezért segítségre se nagyon számíthatnak.

Tessa Peake-Jones, a nagymamát alakító színésznő az Adweeknek azt nyilatkozta: „Hangot akartam adni ezeknek a nőknek, hogy megmutassam nekik, nincsenek egyedül és megérdemlik a segítséget, ha családon belüli erőszakot tapasztalnak."

A Women's Aid kommunikációs igazgatója, Teresa Parker azt mondta, a videó célcsoportja azok az 50 évesnél idősebb nők, akiknek már felnőtt gyerekeik és unokáik vannak. Egyúttal szeretnék eloszlatni azt a tévhitet, hogy a bántalmazás kizárólag a szegényebb otthonokban fordul elő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.