Ez a ponty a Balaton legnagyobb és legpechesebb hala

Lehet, hogy hatalmasra nőtt, de nem sok esze van annak a kapitális pontynak, amelyet alig több mint két év alatt már harmadszor fogtak ki a Balatonból.

Harmadszor is kifogták a legnagyobb balatoni pontyot. A 23,80 kg súllyal mérlegelt kapitális tőponty ezúttal Badacsonynál bukkant fel. Ez a példány a legnagyobb ismert balatoni ponty, amióta bevezették a behúzós horgászatot a tavon (ennek lényege, hogy a halat csak azért fogják ki, hogy elmérjék és lefényképezzék, majd visszaengedik).

A hal tavaly április 25-én az első IBCC (Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa) verseny zárónapján akadt Tulipán Tibor horgára Révfülöpön, aki az akkor 23,60 kilógrammot nyomó ponttyal elnyerte a verseny legnagyobb haláért járó elismerést.

Különös és egyedi ismertetőjele ennek a halnak egy ötös pikkelycsavar, ami a testének jobb oldalán, a kopoltyúfedő mellett található. A verseny után a fotókat jobban szemügyre véve egy másik horgász, Bujáki Géza jelezte, hogy még 2014 májusában ugyanezt a halat már megfogta Balatonlellén, akkor 22,50 kg-os súllyal.

Részletek a Sonline.hu-n >>>

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.