Extrém UV-B sugárzás várható az egész országban

Extrém, 8,1-es értéket is elérő UV-B sugárzás várható ma az ország egész területén - olvasható az Országos Meteorológia Szolgálat honlapján.

Az OMSZ szerint szerda délelőtt 11 és délután 3 óra között kerülni kell a napozást, fényvédő krémet pedig a jelzett időtartamon túl is indokolt használni. Az OMSZ közleményében kérte az embereket, hogy a riasztás visszavonásáig fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott megégés ellen. Normál bőrtípusnál ugyanis már 17 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat ugyancsak felhívta a figyelmet kedden arra, hogy szerdán a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön hőség várható.

Az OMSZ előrejelzése szerint szerdán és csütörtökön a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön várhatóan 25 Celsius fok felett alakul a napi középhőmérséklet. Ezért az országos tiszti főorvos és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívja az érintett területeken élők és nyaralók figyelmét, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, délelőtt 11 és délután 3 óra között pedig ne tartózkodjanak a tűző napon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.