Exfeleség állt bosszút a bigámiával vádolt férfin

Több mint 1,5 millió forint bírságot kellett fizetnie annak az osztrák férfinak, aki nem vált el feleségétől, mielőtt újraházasodott.
A férfi 2004-ben vette el első feleségét Las Vegasban. A pár spontán döntött úgy, hogy megházasodik. A városban a sok összeeskető hely közül kiválasztottak egyet, ahol a férfi elmondása szerint csak annyit kérdeztek tőlük: "Hisznek-e Istenben?"

Egyikük sem vette komolyan a szertartást, és pár év múlva szakítottak. A férfi 11 évvel később - a Las Vegas-i esküvőről tudomást sem véve - újra házasságot kötött.

Amikor az ex értesült a frigyről, azonnal értesítette az osztrák hatóságokat. A férfit ezután bíróság elé állították bigámia vádjával - írja a Local.

"Úgy éreztem, hogy nem voltam házas" - válaszolta az ötvenöt éves férfi a bírónak, amikor arról kérdezte, miért nem jelezte az anyakönyvi hivatal felé, hogy még házas. "Én úgy gondolom, a vegasi szertartás jogilag nem érvényes Ausztriában" - tette hozzá.

A bécsi bírói testület azonban úgy gondolta, az iratok teljesen rendben vannak, ezért bűnösnek mondták ki a férfit, és 5000 eurós (1,57 millió forint) bírság megfizetésére kötelezték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.