Évek óta rettegésben tartja diákjait egy tiszabői tanárnő

Bántalmazza és megfélemlíti diákjait egy tanárnő a Tiszabői Általános Iskolában. Az ügyben már a rendőrség is nyomoz, a pedagógus mégis tovább dolgozhat.

A rendőrség 2015 februárja óta nyomoz a Tiszabői Általános Iskola 47 éves alkalmazottja ellen – számol be az Eduline.hu portál, amely úgy tudja, hogy az ügyben több feljelentés is érkezett, ezért több kapitányságon is folyik nyomozás.

A portál birtokába jutott dokumentumok szerint az iskola tanárnője fizikailag bántalmazta a gondjaira bízott gyerekeket, emellett minősíthetetlen stílusban beszélt velük. Kollégái szerint még szexuális utalásokat is tett a diákok jelenlétében.

Az egyik diák édesanyja egy másik tanárnak és az iskola igazgatóhelyettesének panaszolta be a pedagógust. Szerinte a tanárnő furcsán közeledik, csókot kér a gyerektől, és egy alkalommal a tanárnő a szoknyáját is felhúzta a kislány előtt.

A pedagógus diákjai az órákon többször néztek pornót is az iskolai gépeken, ám azt nem tudni, hogy ez a tanár tudtával, vagy anélkül történt.

Az egyik esetben egy tanuló véletlenül meglökte a tanárnőt az udvaron, amiért a "jutalma" az lett, hogy a pedagógus agresszívan üvöltözött vele, és falhoz lökte a diákot. Egy kislány hátát és fejét tenyérrel ütötte, mikor az összeverekedett a társával.

A tanárnőre több kollégája is panaszkodott, ennek ellenére nem rúgták őt ki az intézmény vezetői. A pedagógus 2013-ban érkezett az iskolában. A közalkalmazotti tanács már a 2013/14-es tanévben tájékoztatta a tankerületet, de a szülői munkaközösség és a családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat is többször tett panaszt a tanárnőre.

A tanárnő ténykedése miatt a működőképessége határára került az iskola, mert többen otthagyták. Az Eduline úgy értesült, hogy a tanárhiány miatt nem megfelelő végzettségű szakemberek tartják az órákat, például Volán-jegyellenőr, vagy juhtelepről érkezett ökológus.

A portál kereste az ügyben a Kunhegyesi Tankerület vezetőjét, s az iskola igazgatóját, de egyikük sem akart reagálni az esettel kapcsolatban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.