Evakuálták a diákokat - Ellepték a tűzszerészek a kecskeméti iskolát

Egy kecskeméti általános iskolát a reggeli órában kiürítettek, mert egy csőszerű szerkezetet találtak az udvarban, mellette egy levél is volt, a tűzszerészek megsemmisítették a bombának látszó tárgyat.

Nem tartalmazott robbanószert az a bombának látszó szerkezet, amelyet egy kecskeméti általános iskola udvarán találtak péntek reggel egy levéllel együtt, és a tűzszerészek délelőtt semmisítettek meg.

Az eset feltehetőleg összefügg az intézmény igazgatójának szerdán tett bejelentésével. A vezető ugyanis a hét közepén egy újságok betűiből kirakott, "elégedetlenséget és elkeseredést tükröző", zavaros tartalmú levelet talált a Mátyás Király Általános Iskola postaládájában.

Bár a szöveg konkrét fenyegetést nem tartalmazott, az ügyben zaklatás bűncselekmény megalapozott gyanújával eljárást indított a rendőrség, ismeretlen tettes ellen.

Péntek reggel fél hattól a péntek 13-i dátumra való tekintettel, elővigyázatosságból a városi rendőrkapitányság munkatársai általános ellenőrzést tartottak az iskola területén. Nem sokkal negyed 8 után az iskola gondnoka egy csőszerű szerkezetre és egy újabb levélre bukkant az intézmény udvarán, egy kerti pavilonban.

A levélben az állt: ha nem nyúlnak a szerkezethez, az nem fog felrobbanni. A rendőrség a reggeli órákban a helyszínen azonnal biztonsági zónát jelöltek ki. A gyerekeket a létesítmény túlsó részébe terelték, az utca érintett szakaszát lezárták, a környékbeli lakókat pedig megkérték: ne hagyják el otthonukat.

Később az iskolát teljes egészében kiürítették, majd az időközben megérkezett tűzszerészek "irányított megsemmisítést" hajtottak végre. Az akció erős hanghatással járt, ám a szakértők megállapították: a csőben nem volt robbanószer.

A diákok még délelőtt visszatérhettek az iskolába, ahol azonban továbbra is tart még a helyszínelés. A Kecskeméti Rendőrkapitányság az eset kapcsán közveszéllyel való fenyegetés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, ugyancsak ismeretlen tettes ellen.

(hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.