Év végére csak megérkezik a tél

Reggelre már az ország teljes területén fagyott, estétől pedig elkezdődik a havazás is. Napközben maximum 2-3°C lehet, éjjelente viszont akár -7°C is.
Szombaton kezdetben nyugaton és az Északi-középhegységben lehetnek felhősebb körzetek (hószállingózással), míg másutt több órára kisüt a Nap, majd délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet és estétől havazás kezdődik. A Dunántúlon megélénkül a délkeletire forduló szél. Délutánra -2 és +2°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Az Időkép előrejelzése szerint holnap tovább terjed a havazás, a legtöbb hóra az ország délnyugati harmadán számíthatunk, de a Dunántúl északi felén és délen is többfelé havazni fog, míg keleten még borult lesz az égbolt. Napközben északon és keleten is szállingózhat, de itt lehetnek olyan területek, ahol egyáltalán nem fog esni. Az északi-északkeleti szelet erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik, többfelé várható hófúvás. Hajnalban -7 és -1°C, napközben -3 és +1°C között alakul a hőmérséklet.

Hétfőre ez a ciklon elhagyja térségünket, felszakadozik a felhőzet, de egy-egy hózápor még kialakulhat a szeles, helyenként hófúvásos időben. Hideg, fagyos időre van kilátás. Kedden száraz, de fagyos, hideg, téli időre van kilátás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.