Eutanáziát kért saját magára egy belga pedofil

A férfi számtalan terápián van túl, öngyilkos akart lenni, sőt, egyszer a rendőrségen is föladta magát. Begliumban 2002 óta legális az eutanázia, de csak akkor alkalmazható, ha valakit állandó és elviselhetetlen fizikai vagy mentális szenvedés gyötör.    

A Sébastien álnéven bemutatkozó 39 éves mérnök saját bevallása szerint képtelen együtt élni szexualitásával. Folyamatos szenvedés az élete, mintha saját testének foglya lenne – olvasható az Independent cikkében.

A pedofil férfi kisfiúkhoz és tinédzserekhez vonzódik, de saját bevallása szerint soha nem érezte, hogy bántani akarná a gyerekeket. Szerinte ez inkább a szeretetről szól, de belátja, hogy a társadalom helyesen ellenzi ezeket a kapcsolatokat.

A férfi ugyanakkor már többször volt szerelmes: 15 évesen egy azonos korú fiúba, aki nem tudta elfogadni a dolgot. Később egy 18 és egy 22 éves férfit szeretett – és bár megkönnyebbült, hogy nem csak tinédzserekhez vonzódik, a helyzetet továbbra is elviselhetetlennek érezte.

Sébastien szigorú katolikus családban nőtt fel, anyja demenciában szenvedett, környezete pedig nem fogadta el a homoszexualitását.

A férfi szinte egész életében küzdött ezzel a problémával: 17 évnyi terápia van mögötte. Egy öngyilkossági kísérlete után elmondta az orvosoknak, hogy pedofilnak hiszi magát, de ők nem fogadták el öndiagnózisát. Összesen négy évet töltött egy pszichiátrián, ahol nyolc pszichológus, négy pszichiáter és szexológus is foglalkozott vele. Sébastien két éve, 2014-ben feladta magát a rendőrségen is, ahol egy újabb pszichológushoz irányították.

A férfi egy pedofilokat segítő szervezethez is fordult már segítségért. A francia L'Ange Blue-nak címzett levél tárgyába ezt írta: „segítsenek nekem meghalni". A szervezet vezetője azt mondta, a pedofiloknak egy olyan alternatív rendszerre van szükségük, amely nem bírálja őket. A nő azt is kifejtette, reméli, a férfi életben marad, és valószínűleg inkább azzal a sok pszichológussal van baj, akik nem tudtak segíteni neki.

Az eutanázia engedélyezését természetesen hosszas folyamat előzi meg – pszichiátriai esetekben három orvosnak is bele kell egyeznie a döntésbe. Sébastien már elindult ezen az úton.

Belgiumban múlt hónapban már engedélyezték az eutanáziát egy olyan, a húszas éveiben járó lány számára, akit tíz évig zaklattak szexuálisan. Ő gyógyíthatatlan poszttraumás stressz szindrómában és depresszióban szenvedett, emellett pedig komoly anorexiás panaszai is voltak. A lány az orvosok szerint teljesen kompetens volt, és sem depresszió, sem más nem befolyásolta gondolkodását.

2013-ban több mint 1807 esetben hajtottak végre eutanáziát – ez a szám pedig már 2000 fölé emelkedett 2015-ben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.