Étteremben lőtték le az amerikai rappert

A Big Paybacc művésznéven ismert zenészt egy gyorsétteremben ölték meg fényes nappal, csütörtökön. Nem volt szóváltás. A támadó egyszerűen lőtt a rapperre majd távozott.

A 38 éves zenész éppen egy palmdale-i McDonald's-ban ebédelt, amikor egy férfi odasétált hozzá és közvetlen közelről lelőtte, Habeeb Ameer Zekajj a helyszínen életét vesztette. A szemtanúk szerint az étteremben nagyjából tizenöten tartózkodtak - írja a BBC.

A Los Angeles megyei seriff elmondta, minden jel arra utal, hogy a férfi előre kitervelt gyilkosság áldozata lett, az indíték valószínűleg valamilyen személyes ügy lehet.

Nem ez az első ilyenféle leszámolás a rapvilágban. A legismertebb áldozat Tupac Shakur volt, akit alig 25 évesen öltek meg 1996-ban. Ő a 90-es évek elején robbant be a köztudatba, amikor megjelent 2Pacalypse Now című lemeze. A zenész általában golyóálló mellényt viselt - nem véletlenül -, ám a halála napján éppen nem votl rajta. Koncertezni indult, de előtte vitába keveredett a Crip's banda egyik tagjával, majd amikor a koncerthelyszínre ért, egy fehér autóból tüzet nyitottak rá. Gyilkosát vagy gyilkosait a mai napig nem találták meg.

Egy évvel később kísértetiesen hasonló módon öltek meg egy másik legendás rappert, Notorius B.I.G.-t is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.