Eszméletlen betegeket erőszakolt meg az ápoló

Tizennyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy brit ápolót, aki eszméletlen betegeket erőszakolt meg és erről videofelvételt is készített.

A huszonkilenc éves Andrew Hutchinson egy 18 és egy 35 éves beteget molesztált, miután azok az oxfordi John Radicliffe kórházba kerültek, ahol az ápoló dolgozott. Az férfi egy zenei fesztiválon önkéntesként két másik eszméletlen nőt is szexuálisan bántalmazott, az esetről pedig felvételt is készített.

Az Independent szerint az ápoló akkor bukott le, amikor az Oxfordshire-i szabadidőközpontnál kilenc év körüli kislányokat kukkolt és filmezett. A rendőrség ekkor találta meg a bűntényeket igazoló felvételeket a férfi mobiltelefonján, számítógépén és egyéb adathordozóin.

A Hutchinson által korábban bántalmazott áldozatok a rendőrség megkeresése után szembesültek azzal, hogy az ápoló hogyan bánt velük a kórházban. A bíróság szerint lehetetlen kideríteni, hogy a férfi pontosan hány nőről készíthetett felvételt. Az eljárás során azonban arra is fény derült, hogy az ápoló a 2012-es londoni olimpián is önkéntesként dolgozott, és így több száz nőt kukkolhatott meg londoni metróban, és készíthetett róluk illetlen felvételeket.

A huszonkilenc éves ápoló 27 vádpontban vallotta magát bűnösnek, beleértve a nemi erőszak, a kukkolás, a szexuális zaklatás, a lopás és a szeméremsértő gyerekfotók készítésének vádját.

Adrian Foster főügyész szerint az ápoló visszaélt bizalmi helyzetével, és kihasználta az áldozatok kiszolgáltatottság. A főügyész reméli, hogy a bíróság ítélete némi vigasz nyújt az áldozatok és családjaik számára. A férfit a bírói testület 18 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.