Északon 20, míg délkeleten 32°C várható

Északon záporeső, délen napsütés, az elkövetkezendő néhány napban ilyen furcsa időjárásra számíthatunk. Hétfőtől viszont országszerte fülledt, esős időszak köszönt be.

Elsősorban északon, északnyugaton alakulhat ki helyenként záporeső, délebbre több lesz a napsütés. Időnként megélénkül az északi, északkeleti szél. A délutáni órákban a Nagykanizsa-Budapest-Miskolc vonaltól északnyugatra 20 és 26, attól délkeletre 27 és 32°C között alakul a hőmérséklet.

Szombaton még folytatódik a megosztottság, északnyugaton 20°C alatt, délkeleten még 30°C körül tetőzik a hőmérséklet. Napközben északon és nyugaton, estétől már máshol is valószínű csapadék, élénk, olykor erős lesz az északnyugati szél - jósolja az Időkép.

A hét utolsó napjára a hidegfront átvonul, hűvös, felhős időre van kilátás, keleten még többfelé, máshol szórványosan esővel, záporral. Főként a Dunántúl nyugati felén és északkeleten akár viharos lökések kísérhetik a szelet.

Hétfőn szeles, mérsékelten meleg időre számíthatunk, majd keddtől egy sekély ciklon áramlási rendszerében meleg, nedves levegő áramlik térségünk fölé, fülledt, záporokkal, zivatarokkal tarkított időszak köszönthet be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.