Új Michael Jackson videó debütált a Twitteren

Alig négy hónappal a Pop királyának 2009-es halála után már megjelent egy CD, rajta Jackson utolsó dalával és eddig kiadatlan demófelvételekkel. Nemrég újabb nóta került elő, A Place with No Name volt az első zenei videó, amit a mikroblogon muttatak be.

A dal az America együttes 1972-es A Horse With No Name című slágerének az átdolgozása, még Jackson halálának évében kiszivárgott belőle egy rövidebb részlet. A banda két tagja, Dewey Bunnell és Gerry Beckleyakkor közelményben fejezte ki nagyrabecsülését az énekes iránt és azt, hogy megtiszteltetésnek tartják, amiért Jackson feldolgozta a dalt.

"Bízunk benne, hogy a számot hamarosan és a zenebarátok az egész világon hallani fogják a teljes dalt és ismét megtapasztalhatják, hogy Michael Jackson mennyire páratlanul briliáns énekes volt " - írták.

A teljes verzió végül tavaly decemberben került fel az internetre.

Jackson 1998-ban kezdett el dolgozni a dalon és 2004-ben és 2008-ban is át-átdolgozta, a szöveget például teljesen átírta. A Place with No Name nem került fel az énekes utolsó lemezére, csak a második posztumusz albumra került fel, az Xscape idén májusban került a boltok polcaira. 

 

A dal kislemezként hivatalosan augusztus 12-én jelent meg, a hozzá tartozó videó pedig Amerikai idő szerint egy nappal később, este 10-kor debütált a Twitteren. Ez volt amúgy az első zenei videó amúgy, amit a népszerű mikroblogon mutattak be - írja a BBC.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.