Esővel köszöntött be a szeptember

Az ország nyugati részén esőre, a Dunától keletre élők azonban napsütéses időnek örülhetnek, ott akár mág 30 fok is lehet.

Hétfőre nagy időjárásbeli különbség alakult ki a keleti és nyugati tájak között: a Dunántúlon borongós, csapadékos, szeles, keleten változóan felhős-napos időre készülhetünk. Nyugaton helyenként csak 13-15°C körül, a Tiszántúlon ezzel szemben 27-29°C körül tetőzik a hőmérséklet.

Két nyugati megyében másod-, kilenc megyében és a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható jelentős mennyiségű csapadék, illetve a felhőszakadás veszélye miatt - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott veszélyjelzés.

A várható jelentős mennyiségű csapadék miatt Vas és Zala megyébenmásodfokú, míg Győr-Moson-Sopron, Somogy, Veszprém, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém, és Pest megyére, valamint Budapestre a felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken arra kell készülni, hogy az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt is lehullhat 25-30 millimétert meghaladó csapadék.

A folytatás is csapadékos lesz

Az Időkép előrejelzése szerint holnap is marad előreláthatólag a kettősség: nyugaton hűvös, szeles, csapadékos, keleten változóan napos-felhős, meleg nyári időre számíthatunk.

Szerdára ez a hidegörvény nyugat, délnyugat felé távolodik, így a Dunántúlon is egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, és már csak elszórtan alakulhat ki kisebb csapadék. Élénk lesz az északkeleti szél, délután 24-30 fokra készülhetünk.

Csütörtökön főként a Dunántúlon és délen alakulhat még ki elszórtan zápor. Az északkeleti szél többfelé élénk lesz, az enyhe hajnalt követően pedig 23-29 fokig melegszik a levegő, nyugaton lesz hűvösebb.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.