Eső és viharos szél: továbbra is késik a tavasz

Erősen felhős, illetve borult lesz az ég, a szelet sokfelé erős, a Nyugat-Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik, emiatt ott átmenetileg hófúvás is kialakulhat.

Szerdán nagyrészt esőre, keleten záporokra, a Nyugat-Dunántúlon havas esőre, havazásra kell számítani elsősorban, majd napközben dél-délnyugat felől délnyugaton és az Alföld középső területein megszűnik a csapadék. A Dunántúlon többfelé erős, nyugaton viharos lehet az északnyugati szél. Hajnalban -1 és +7°C, délután 1-11°C várható.

Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyék több térségében havasak és csúszósak lehetnek az utak és a hófúvás közlekedési nehézségeket is okozhat. A dunántúli megyékben változó intenzitással havazik jelenleg is, ezért a főutak latyakosak, a havazásban érintett más területeken sónedves vagy nedves az útburkolat.

Első fokozatú, vagyis citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hófúvás miatt Vas és Zala megyére, valamint Győr-Moson-Sopron megye nyugati és Veszprém megye magasabban fekvő területeire. Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetők az OMSZ honlapján.

Az Időkép előrejelzése szerint holnap északon, északkeleten, keleten kezdetben még esős idő várható, viszont napközben egyre többfelé felszakadozhat a felhőzet. Időnként élénk, helyenként erős lehet a légmozgás, hajnalban a Dunántúlon fagyni fog, délután délen 10°C fölé melegszik a levegő.

Pénteken napközben délnyugat felől egyre többfelé eredhet el az eső, a légmozgás viszont gyenge, mérsékelt marad. Enyhébb időre van kilátás, délkeleten 13°C köré is melegedhet a levegő.

Szombaton kezdetben még várható csapadék, majd fokozatosan megszűnik, vasárnap pedig már száraz időre van kilátás. Gyakran lesz erős, olykor viharos az északi-északnyugati szél. Az igazi tavaszi melegre azonban még várni kell.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.