És ha Diana hercegnő megjátszotta volna saját halálát?

Mi lenne ha Diana hercegnő nem halt volna meg a tragikus párizsi autóbalesetben, hanem eljátszva saját halálát új életet kezdett volna? - Monica Ali Elmondatlan történet (Untold story) című könyvében ezt a kérdést feszegeti.

Ahogy az átlagos lányok csak tündérmesékben válnak hercegnőkké, úgy a hercegnőnek szintén egy tündérmesére lenne szüksége ahhoz, hogy átlagos nővé varázsolja vissza - idézi a szerzőt a Daily Mail.

1997-es felvétel Diana walesi hercegnőről
Washington, 2007. augusztus 29. 1997. június 17-én Washingtonban készített kép DIANA walesi hercegnőről. Tisztelői 2007. augusztus 31-én emlékeznek meg a párizsi autóbaleset áldozatául esett Diana halálának 10. évfordulójáról. (MTI/EPA/Jamal A. Wilson)

Monica Ali Dianaról mintázta könyvének főszereplőjét . A hős, Lydia- a walesi hercegnővel ellentétben - azonban megvalósítja álmát és új életet kezd egy amerikai kisvárosban.

"Volt egy pillanat a szívek hercegnője temetésén,amikor a bátyja Earl Spencer úgy beszélt róla, mint az a nő, akire a legjobban "vadásztak" a modern korban. Nem csoda, hogy Diana sok mindent megtett volna azért, hogy "kilépjen" saját életéből."- mondta Monica Ali. A Brick Lane című bestseller írója 2009 óta dolgozott a történeten. "Tömérdek könyvet elolvastam, kutattam. Így született meg a történet, amely a hercegnő életét veszi alapul. Az én hősöm életútja azonban más fordulatot vesz."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.