Értékének ötszörösére biztosították a Tatárszentgyörgyön leégett házat

Több mint 23 millió forinttal biztosították felül Tatárszentgyörgyön a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettesének a házát, amely április elején gyulladt ki. Az ingatlan-szakértői jelentés szerint a ház és a melléképület 5 millió 6 százezer forintot ért.

Összesen több mint 23 millió forinttal biztosították felül Tatárszentgyörgyön a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettesének a házát, amely április elején gyulladt ki és égett le. Az ügyben tart a nyomozás, elkészült viszont az ingatlan-szakértői jelentés, amely szerint a ház és a melléképület 5 millió 6 százezer forintot ért - írta a Független Hírügynökségre hivatkzova az Index.

Április 7-ére virradóra kigyulladt Tatárszentgyörgyön egy harmadik lakóház is. Mivel a településen nem sokkal korábban halálos támadás ért egy roma családot, ezért elsődlegesen itt is felmerült a hasonló indíttatású bűncselekmény gyanúja, mert a ház tulajdonosa Horváth Lídia, a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese volt.

Az újabb tűzeset körül azonban több gyanús jelet találtak a rendőrök, például, hogy valaki belülről locsolta fel égésgyorsítóval és gyújtotta fel a házat. A rendőrség szerint fontos körülmény az is, hogy miután a tűz felfedezésekor az összes nyílászáró zárva volt, nehéz elképzelni, hogy valaki kívülről, nyom nélkül jutott be a lakásba, majd a gyúlékony anyag szétlocsolását követően hasonlóképpen távozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.