Szakácsot zaklatott az olasz pap

A dél-olaszországi Taranto ügyészségéhez fordult a város érseke, miután kiderült, az egyik pap az interneten zaklatott egy 32 éves szakácsot, aki segítségért fordult hozzá.
Andrea Baldon séf feje fölött tavaly karácsonykor csaptak össze a hullámok: az édesapja megbetegedett, a testvére elvált, ő pedig jó ideje munkanélküli volt. A vallásos férfi úgy érezte, csak egy „lelki vezető” segítségével tud átlendülni a nehéz időszakon. Amikor a közösségi oldalon ismerősökön keresztül rábukkant az 51 éves Antonio Calvierire, azt hitte, minden gondja megoldódik. Ám csalódnia kellett, az első levélváltások után kiderült, hogy a tarantói pap többet akar nyújtani, mint egyszerű tanácsadást.

„Szerelmemnek hívott, azt mondta, tetszem neki. Bevallotta, hogy rendszeres nemi élet él más papokkal, valamint gyakran részt vesz orgiákon is” – nyilatkozta az Il Corriere del Mezzogiornio olasz napilapnak Baldon, akinek állítása szerint még rosszabbul alakult a sorsa: a zaklatás miatt elhagyta a barátnőjét, míg ő rászokott a nyugtatókra.

Baldoni hónapokig tűrte a zaklatást, ám végül panaszt tett a pugliai egyházi hatóságoknál, bizonyítékként több mint 300 internetes beszélgetést és videót mutatott be. A tarantói érsek, Filippo Santoro az El País spanyol napilap szerint nem sokat késlekedett: elmozdította Calvierit, majd az objektív, „átlátható vizsgálat érdekében” átadta a bizonyítékokat az ügyészségnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.