Erőszakot szül a szépség Argentínában

Egy argentin városban betiltották a szépségversenyeket, mivel azok erőszakos indulatokat gerjesztenek és rombolják a nők önképét. A latin-amerikai országban ez az első ilyen eset – írja a BBC.

Chivilcoy városi tanácsa úgy találta, hogy a szépségversenyek szexisták és egyeseket a nőkkel szembeni erőszakra ösztönöznek. Emellett a nőket is saját testük és szépségük megszállottjává teszik, ami többek közt táplálkozási rendellenességekhez vezet.

Latin-Amerikában a szépségversenyek ugródeszkát jelentenek a televíziós, illetve szórakoztatóipari karrierhez, számos híresség emelkedett így ki a tömegből.

A város azt ígéri, kárpótolja a lakosságot a „látványosság" betiltása miatt, de mostantól kezdve a fiatalok számára olyan versenyeket rendeznek, melyekben képességeikkel, kreativitásukkal csilloghatnak, illetve olyan tetteket díjaznak az ünnepségeken, mint az önkéntesség.

Argentínában már jó ideje folyik a nyilvános vita a szépségversenyekről, azok szabályozásáról, illetve betiltásáról.

Mariano Anton, a Diszkrimináció- és Idegengyűlölet Elleni Nemzeti Intézet munkatársa is szorgalmazza, hogy tiltsák be a szépségversenyeket az iskolákban a résztvevőkkel szembeni támadások megelőzéseképp. Mint mondja, szervezetük nagyszámú esetről tud, amikor fiatal versenyző azért vált erőszakos bűncselekmény áldozatául, mert „túl szép". A probléma az ország összes tartományában jelen van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.