Kiss Péter fair play díjat kaphat

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség fair play díjra jelöli a májusban elhunyt Kiss Pétert a Kancsendzöngán tanúsított önzetlen magatartásáért.

A szövetség június 25-én tartotta a meghallgatást a Kancsendzöngán történt tragédiáról és annak lehetséges okairól. A maratoni, majd háromórásra nyúlt megbeszélést Farkas Péter, a szövetség elnöke hívta össze és vezette le. Kollár Lajos, a “Magyarok a világ nyolcezresein" expedíciósorozat vezetője mellett jelen volt Sterczer Hilda hegymászó, Erőss Zsolt felesége is – írja a 4bakancs.com.

A hegyen történtek részletes összefoglalása után a megjelentek több pontosító kérdést tisztáztak (Kiss Péter felkészültsége, a hosszan elhúzódó mászás okai, a mászók által vitt vízmennyiség stb.), majd a magyar magashegymászás jövőjéről beszélgettek, kitérve a hegymászás jelenlegi magyarországi helyzetére, népszerűségére, sajtóval való viszonyára. 

Megállapodtak abban, hogy a történtekről a közeljövőben közös nyilatkozatot tesznek közzé, valamint Kiss Pétert a hegyen tanúsított önzetlen magatartása miatt fair play díjra jelölik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.