Erős tranzitforgalom várható az M5-ös autópályán

A jövő hét végi húsvéti ünnepek alatt a röszkei határátkelőhely irányába az európai iskolai szünetek miatt megnövekvő tranzitforgalom torlódásokat okozhat az M5-ös autópályán és a határátkelő környékén – tájékoztatta a sztráda működtetésért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a cég és az illetékes hatóságok felkészültek a forgalom kezelésére. Az autópálya üzemeltetője, az A-WAY ITE Autópálya Zrt. rendszeresen végzi üzemeltetési és ellenőrzési feladatait. Az érintett szervezetek folyamatosan figyelik a röszkei határátkelőhely forgalmát és szükség esetén haladéktalanul beavatkoznak. Az autópálya forgalmát befolyásoló tényezőkről a változtatható jelzésképű táblák tájékoztatják az utazókat – áll az MTI-hez eljutatott közleményben.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, várhatóan április 4-étől, szerdától várható a kilépő forgalom erősödése a röszkei határátkelőhelyen. Az ünnepekről visszatérők első hulláma húsvét hétfőn érkezik a magyar határhoz, a második turnus pedig egy héttel később, az ortodox húsvétot követően.

Az alezredes azt tanácsolta az ebben az időszakban útnak indulóknak, hogy a rendőrség honlapján tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről és szükség esetén válasszák a tompai vagy a tiszaszigeti átkelőt, ez utóbbit a magyar és a szerb állampolgárok használhatják 8 és 16 óra között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.