Erős szél és záporok zavarják meg a hétvégét

A hőmérsékletek szerint akár kellemes kirándulóidő is lehetne, de a szél és az eső miatt inkább hűvösnek fogjuk érezni a hétvégét.

Szombaton napközben egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet. Eleinte még a Tiszántúlon fordulhat elő gyenge eső, zápor; később fokozatosan gyengül a csapadék és a gyors felhőátvonulásokból csak egy-egy futó zápor lehet. Viharos marad az északi, északnyugati szél, délután 10-14°C-ot mérhetünk.

Öt megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél veszélye miatt. A veszélyjelzés szerint Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád megye kivételével az ország egész területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Szombat reggel, délelőtt akár egy-egy 75-85 kilométer/órás széllökésre is számítani lehet. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon, az északi, északkeleti szelet az északkeleti országrészben a nap folyamán is viharos (60-75 kilométer/órás) széllökések kísérik. Estére, késő estére mérséklődhet a légmozgás.

Az Időkép előrejelzése szerint holnap reggel még nagyrészt napos időre ébredhetünk, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet és ismét többfelé lehet kisebb eső, zápor. A szél valamelyest veszít erejéből, de még így is lehetnek erős lökések. Nyugaton helyenként talajmenti fagy is előfordulhat, napközben 10-16°C várható.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég és többfelé számíthatunk majd esőre, záporokra, a déli területeken akár zivatarokra is. Erős lesz a légmozgás, 13-19°C ígérkezik.

A jövő hét első napjaiban is gyakran lesz felhős az ég, eső, zápor országszerte kialakulhat. Folytatódik a szeles idő. Délnyugaton 18-20°C is lehet, északon, északkeleten viszont hűvös maradhat az idő 10-12°C körüli maximumokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.