Országszerte havazik

A legtöbb hó a dél-nyugati megyékben várható, itt további 10-15 centiméterrel is vastagodhat a hótakaró. Budapesten mínusz 8 fok várható kedden, de az országos átlag sem csökken mínusz 11 fok alá.

Az Alpokalján, illetve a Dunántúl egyes területein az élénk, időnként erős szél hófúvásokat eredményezhet, kisebb hóbuckákat építhet – írja az idokep.hu.

Letakarították ugyan a bicikliutat, de sokkal mókásabb a hóban rollerezni
Hóesés, havazás, 2012. február 4.,

A Nyugat-Dunántúlon kezd feltámadni a szél, az elmúlt órában már egy-egy erős lökés is előfordult. A Kendig-csúcson hétfő délelőtt 56 km/h-s lökést regisztráltak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint kedd éjfélig az északkeleti tájak kivételével sokfelé várható havazás, amely holnap napközben kelet felől fokozatosan megszűnik. Összességében a friss hó mennyisége a Duna-Tisza-köze déli részén és a Dél-Dunántúlon, valamint a Balaton-felvidéken 10-20 cm között várható.

A Nyugat-Dunántúlon napközben egyre erősebb lesz az északi szél. Késő estétől viharos (70-80 km/h) lökések lehetnek. Az északkeleti országrészben is lehetnek helyenként viharos lökések. A szél várhatóan kedd estétől mérséklődik.

A Dunántúlon és északkeleten többfelé lehet hófúvásra számítani. Magasabb hótorlaszokat ma különösen Somogy, holnap már Zala és Baranya megyében is emelhet az erős, ill. viharos szél.

Az előrejelzések szerint hó utánpótlás pénteken várható, de a hét többi napján is erős fagyokra lehet számítani. Az éjszakai hőmérséklet -10 és -22, a nappali pedig -4 és -8 fok között alakul majd péntekig.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a közterület-felügyelők büntethetnek, ha valaki nem takarítja el otthona elől a havat. A só használat tilos, alkalmazzunk alternatív módszereket (homok, hamu, faforgács stb.), különben akár 50 ezer ft-os büntetést is kaphatunk!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.