Épületnek ütközött egy Boeing 747-es a johannesburgi reptéren

Vasárnap éjjel a British Airways egyik Jumbója nekiütközött egy reptéri épületnek a johannesburgi légikikötőben. Az utasok épségben megúszták, ám az épületben dolgozók közül négyen megsérültek.

Gurulás közben belecsapódott a British Airways egyik Jumbójának a jobb szárnyvége egy reptéri épület felső szintjébe a dél-afrikai Johannesburg repülőterén - adta hírül a BBC. A gép épp Londonba tartott, felszálláshoz készülődtek, amikor a baleset történt.

Az egyik utas, John Hart a BBC-nek elmondta, minden rendben ment, a gép gurulni kezdett, aztán éles csattanást hallottak. A kapitány azt mondta, csak egy kis baleset történt, de a repülőgép jobb oldalán ülők látták, hogy nagyobb a gond. A fedélzeten senkinek sem esett baja, az épületben dolgozók közül azonban négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A személyzet 17 tagja és a 185 utas a történtek után egy órával hagyhatta el a gépet, a légitársaság szállodákban helyezte el őket és gondoskodik Londonba szállításukról.

A Dél-Afrika Polgári Légiközlekedési Hatóság szóvivője, Phindiwe Gwebu azt nyilatkozta, az irányítótorony utasította a pilótát, hogy a guruláshoz egy bizonyos kifutót használjon, azonban ő egy másikat választott, ez okozta a szerencsétlenséget.



Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.