Épségben előkerült a büntetésből erdőben hagyott japán kisfiú

Szerencsére nem a barna medvék, hanem a keresőcsapatok bukkantak rá. A hétéves Tanuka Jamatót szülei szombaton hagyták magára a Japán északi részén, Hokkaidó szigetén található erdőben, mert köveket dobált.    

A fiúra majdnem egy hét után, egy elhagyott katonai barakkban bukkantak rá, csupán néhány kilométerre onnan, ahonnan eltűnt.

Jobban mondva onnan, ahol a szülei hagyták. A férfi és felesége ugyanis először azt állították, Jamató növénygyűjtés közben kóborolt el, de később bevallották, hogy büntetésből hagyták ott, mert köveket dobált. Egy időre magára hagyták a fiút, majd mikor visszamentek érte, Jamató már nem volt sehol – írja a BBC.

h
Ebben az épületben húzta meg magát a kisfiú
KYODO / Reuters

A hírre szinte az egész világ megmozdult, számos hírportál tudósított az esetről. Amint arról beszámoltunk: a keresőcsapatok több napja keresték a kisfiút, de sokáig semmi nyomra nem bukkantak. A helyzet azért sem tűnt biztatónak, mert a környék a barna medvék otthona.

Szerencsére azonban a kisfiút csütörtök éjjel megtalálták: Jamatóra egy katona bukkant rá az épületben. A gyerek éhes volt, és enyhén kiszáradt, de egyébként néhány horzsolástól eltekintve nem esett baja. A katona adott neki vizet, kenyeret és rizsgolyókat, majd helikopterrel kórházba vitték.

Jamató csaknem egy hetet töltött egyedül az erdőben, ezalatt átvágott a hegyeken, így talált rá a menedéket nyújtó barakkra. A fiúnál nem volt se étel, se ital.

Bár a gyerek apja bocsánatot kért és beismerte, hogy túl messzire mentek, a rendőrség szerint a szülőket gondatlansággal vádolhatják meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.