Épp rabolni készült, amikor a rendőrök ott jártak

Egy budapesti takarékszövetkezeti fióknál fogták el a rendőrök azt a bűnözőt, aki szeptember közepe óta öt pénzintézetet és egy cipőboltot rabolt ki, illetve próbált kirabolni a fővárosban - jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdai sajtótájékoztatóján Nyerges Béla, a rablási osztály vezetője.

A rendőrök a takarékfiók ajtajában éppen akkor fogták el a rablót, amikor kifosztani készült a pénzintézetet - közölte az alezredes.

Mint elmondta, szeptember közepe óta keresték a férfit, és a nyomozás alatt pénzintézetekbe is ellátogattak a rendőrök. Éppen egy ilyen alkalommal egy Budakeszi úti takarékszövetkezeti fiókban tájékoztatták az alkalmazottakat, a többi között az elkövető személyleírásáról, amikor az egyik dolgozó felkiáltott, hogy a gyanúsított ott áll a bank ajtajában.

Mikor a férfi ezt észlelte, menekülni kezdett, a rendőrök pedig utánaeredtek és üldözni kezdték a gyanúsítottat.

Mivel a férfi öt figyelmeztető lövés ellenére sem állt meg, ezért két civil autót intettek le, és azok segítségével folytatták az üldözését. Végül sarokba szorították egy keresztutcában, ahol lefeküdt a földre, megadta magát.

Az alezredes hangsúlyozta, kiderült, hogy a gyanúsított "régi ismerőse" a rendőrségnek, mert 2002-ben már egyszer fegyveres rablás miatt elfogták, és az elmúlt évtizedet börtönben töltötte.

Arról is beszámolt, felmerült annak a gyanúja, hogy a gyanúsítottnak segítőtársa van, ezért elfogása után átkutatták a környéket és el is fogtak egy másik személyt, akiről azt feltételezik, hogy valószínűleg figyelőként, illetve sofőrként vett részt a bűncselekményekben

A nyomozás részeként elvégzett házkutatásokon több mint 200 ezer forintot, műszaki cikkeket, arany ékszereket foglaltak le, illetve rablásokhoz használt gépkocsit is. Azt feltételezik, hogy a lefoglalt tárgyakat a gyanúsított a rablások alkalmával szerzett pénzből vásárolta. A rendőrség mindkét elkövetőt őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásukat. A másik férfit azzal vádolják, hogy bűnsegédként tevékenykedett a rablásokban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.