Enyhülés után durva hideg és hó jön

A hét közepéig tartó átmeneti enyhülés után – amely az eső mellett tavaszias meleget hoz, kedden nap közben akár nyolc fok is lehet – a jövő hétvégére erősen lehűl a levegő, komoly fagyokra van kilátás. Ráadásul várhatóan a havazás is újraindul.

Hétfőn négy, kedden nyolc, szerdán hat fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet az Időkép előrejelzése szerint, átmenetileg az erős fagyok is megszűnnek. Hétfőn és kedden az eső is újra elered, holnap akár 13 milliméternyi csapadék is eshet.

Csütörtökön ismét elkezdődik a lehűlés, napról napra hidegebb lesz. Jövő vasárnap már mínusz 13 fokos hideg is lehet, az azt követő hétre pedig mínusz 15 fokos fagy várható. Nagy valószínűséggel hó is lesz: péntekre 10 centiméter körüli havat, vasárnapra pedig hózáport jósolnak a meteorológusok.

A hosszabb távú prognózisban ezután fokozatos enyhülés szerepel, de egyrészt a 7-10 napnál messzebbre tekintő előrejelzések megbízhatósága nem éri el az 50 százalékot, másrészt pedig a Kárpát-medencében a hideg hajlamos tartósan megülni, és a fagyos levegőt sokszor csak egy erős széllel érkező melegfront tudja kisöpörni az országból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.