Mostohán bánt az RTL Klub a versenyzőivel

A szombathelyi kötélugró csapat tagjainak – köztük több gyereknek – reggel nyolctól este nyolcig kellett várakozniuk egy állításuk szerint légkondicionálatlan helyiségben, mert a Hungary's Got Talent tehetségkutató készítői még a parkolóig sem engedték ki őket.

Bánhegyi Attila, a csapat vezetője elmesélte: az RTL Klub szerkesztői keresték meg őket, hogy lenne-e kedvük szerepelni az ősszel induló produkcióban? „Elég sikeresek vagyunk, nem feltétlen lett volna erre szükségünk, kicsit ódzkodtam is tőle, de megkérdeztem a gyerekeket, hogy ők mennének-e? Mivel azt válaszolták, szívesen megmutatnák magukat a tévében, úgy döntöttem, menjünk” – mondta Bánhegyi a nyugat.hu-nak.

A csapat májusban volt az előválogatón, amely után felajánlották, hogy vegyenek részt a következő fordulóban, amely már a kamerák előtt zajlott, múlt vasárnap.

„Az előválogató után mondták, hogy számítsunk rá, lehet, hogy sokat kell várni, de erre azért nem számítottunk” – mesélte a vezető, aki megjegyezte, hogy a gyerekekből és felnőttekből álló csoport reggel nyolcra ért a felvételre. Ott beküldték őket egy emeleti szobába, ahol nem volt légkondi, ami enyhítette volna a durva kánikula okozta meleget. A fellépőket csak az épület elé négy-öt méterrel engedték kimenni. Bánhegyi elmondása szerint csak a kísérők mehettek el a kocsiig.

A szombathelyi kötélugró csapat hiába várt több órát, csak délután háromra kerültek sorra. Vagyis kerültek volna, ha nem keverik őket össze egy másik csapattal, ami miatt újra vissza kellett menniük a forró szobába. Végül este nyolckor úgy döntöttek, inkább hazamennek.

„Megkérdeztük, hogy van-e valami következménye annak, ha nem várjuk meg a végét. A szerkesztő azt mondta, nincs, nagyon sajnálja, hogy így alakult. Mi pedig fogtuk magunkat, elindultunk. Ez a csapat elég sikeres így is, nincs erre a szereplésre feltétlenül szükségünk. Úgy érzem, embertelenül bántak velünk, ilyen szervezetlen műsorban nem is akarunk részt venni” – zárta Bánhegyi.

Az RTL sajnálkozik

A lap megkereste az RTL Klubot is. Pécsi Norbert Sándor, a csatorna sajtókapcsolati vezetője válaszában azt írta, mindent megtettek, hogy a versenyzők a hosszú forgatások és válogatók alatt jól érezzék magukat. A versenyzőkkel ellentétben azonban a csatorna azt állította, a helyiségek klimatizáltak voltak, ezen felül további mobil klímaberendezéseket is béreltek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.