Embertelen módon szállította a menekülteket

Embercsempészet miatt indult eljárás egy tunéziai férfi ellen, mert ismerőse kisteherautójában huszonnyolc afgán határsértőt szállított embertelen körülmények között - közölte szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
A svájci rendszámú Peugeot Boxert hétfő hajnalban állították meg Letenye külterületén, egy mellékúton a járőrök. A járművet egy 34 éves, tunéziai állampolgárságú svájci lakos vezette, aki az ülések nélküli raktérben huszonnyolc, a szükséges okmányokkal nem rendelkező afgán állampolgárt vitt.

A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy azért érkezett Magyarországra, mert éttermet akar nyitni. Arra azonban nem tudott válaszolni, miként került kapcsolatba azzal az arab férfival, aki azzal bízta meg őt, hogy vigye át a menekülteket a magyar határon. Állítása szerint ezért nem is kapott pénzt.

Az afgán határsértők embertelen körülmények között utaztak, voltak akik egymáson feküdtek. Kihallgatásukon azt mondták, hogy nem kaptak sem enni, sem inni, és arra sem volt lehetőségük, hogy a szükségleteiket elvégezzék.

A zalai rendőrök embercsempészés miatt folytatnak eljárást a sofőr ellen, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.