Emberrablás Újpesten

Csütörtök hajnalban fogvatartói szabadon engedték azt a húsz éves fiatalembert, akit nővére állítólagos tízmilliós tartozása fejében szerda délután rabolt el két jordán pénzváltó a 3-as metró Újpest-városkapu megállójából.

Szerdán egy ügyvéd hívta föl a rendőrség 112-es segélyhívóját azzal, hogy úgy tudja, Budapesten elrabolták egy jordán érdekeltségű pénzváltó vállalkozás egyik alkalmazottjának öccsét. Elrablói, a hölgy jordán állampolgárságú munkaadói, tízmillió forintot követelnek a szabadon bocsátásáért.

A két pénzváltó előzőleg saját alkalmazottjukat vádolta elszámolási pontatlansággal. Tízmillió forintot követeltek tőle. Munkatársnőjük azonban nem ismerte el tartozását, és nem is fizetett.

Az emberrablók szerda este tízig adtak haladékot. Azzal fenyegetőztek, hogy súlyos következményei lesznek, ha addig nem jutnak hozzá a pénzükhöz.

Az elrabolt fiatalember nővére színleg elfogadta az emberrablók feltételeit. Este tízkor elment az Oktogonhoz és várta a jordán pénzváltók jelentkezését.

A környéket ellepték a BRFK szervezett bűnözés elleni osztályának nyomozói, a Bevetési osztály és a Készenléti Rendőrség terrorelhárító szolgálatának kommandósai. A két jordán pénzváltó személyesen ment a pénzért.

Esélyük sem volt az ellenállásra, amikor a hölgytől kapott személyleírás alapján a rendőrök azonosították őket, éppen csak annyi idejük maradt, hogy alkalmazottjuk mellé lépjenek. A következő pillanatban már mindketten a földön feküdtek megbilincselve.

Ekkor azonban a rendőrség még nem tudta, hol van a túsz, s azt sem, hogy hányan őrizhetik őket. Csütörtök hajnalban aztán két fogva tartója, akik, miután hiába várták megbízóikat, vélhetően rádöbbentek, hogy magukra maradtak, autóba ültették a fiút, s a XIII. kerületi Fiastyúk utcában egyszerűen kitették, majd tovább hajtottak.

Miként azt Tafferner Éva, a BRFK szóvivője lapunknak elmondta: a rendőrség kezdeményezi az emberrablók letartóztatását, és tovább keresi a ma még ismeretlen segítőiket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.