Emberöléssel vádolnak három soproni szakközépiskolást

Emberölés miatt emeltek vádat három fiatal ellen, akik a megalapozott gyanú szerint előre kitervelten, nyereségvágyból két embert gyilkoltak meg tavaly a soproni lőtéren - tudtuk meg Takács Pétertől, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vezetőjétől.

Egy osztályba járt az a három, jogi szempontból fiatal felnőttnek számító szakközépiskolás fiú, akik gyakran látogatták a kaszinókat, játéktermeket, az ehhez szükséges pénz egy részét pedig  csoportosan, fegyveresen elkövetett rablással szerezték meg- derül ki a vádiratból.

Lőfegyvert is további bűncselekmények elkövetéséhez akartak szerezni. V. Roland ötlete és tervei alapján a soproni lőtéren gyakorláshoz fegyvereket béreltek, azokkal  az elsőrendű vádlott, T. Attila a lőtér vezetőjét több lövéssel megölte.

A létesítménybe váratlanul érkező férfit T. Attila és V. Roland ugyancsak több lövéssel gyilkolta meg. A szerencsétlen embert a kislánya a kocsiban várta a lőtér előtt, őt azonban nem vette észre a középiskolások kinn őrködő harmadik társa, M. Tamás sem.

A helyszínről a vádlottak  a fegyverek mellett pénzt is elvittek, melyen aznap éjjel megosztoztak, illetve a soproni pláza kaszinójában eljátszották. Másnap reggel pedig elmentek iskolába.

Az ügy kiemelt jelentőségű - hangsúlyozta Takács Péter megyei főügyész. Indítványozták, hogy a vádlottak előzetes letartóztatásban maradjanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.