Embergyereket fogott a kengurufaló sas

Bosszantotta egy kisgyerek folyamatos cipzárhúzogatása a madárbemutatón szereplő ékszárnyú sast, ezért megpróbálta elragadni. Viccesen hangzik, de nagy baj is történhetett volna.

Az ijesztő jelenetet az egyik látogató meg is örökítette
Az ijesztő jelenetet az egyik látogató meg is örökítette
Instagram

Az eset Ausztrália középső részén, július 6-án történt az Alice Springs Sivatag Parkban, melynek népszerű produkciója a madárbemutató. Szemtanúk szerint a show egyik főszereplője, egy hatalmas ékszárnyú sas egyszer csak a neki kijelölt farönk helyett egy hat-nyolc éves forma kisfiúra szállt rá és a kapucnijánál fogva megpróbálta elragadni, mintha préda lenne.

Ez a faj apróbb kengurukat is el szokott ragadni, karmai félelmetesen hosszúak és erősek, így az elsőre mókásnak hangzó eset akár tragédiával is végződhetett volna. A fiúcskát a helyszínen elsősegélyben részesítették, de szerencsére csak könnyebb, felszíni sérüléseket szenvedett. A gyereknek az ijedtségen és egy kis gyenge vérzésen kívül egyéb baja nem történt.

A BBC beszámolója szerint a madár támadásának az lehetett az előzménye, hogy a kisfiú a bemutató alatt folyamatosan húzogatta a cipzárját és ez zavarhatta össze vagy bosszanthatta fel a királyi termetű madarat.

A park vezetősége közleményben elismerte a történteket és közölte, hogy a támadás után a shownak azonnal véget vetettek, az ügyet kivizsgálják, a madár pedig addig nem fog újra szerepelni, amíg ki nem derítik, miért viselkedett így.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.