Emberevő tigrist lőttek ki Indiában

Múlt héten a délnyugat-indiai Kerala államban egy farmert, majd Tamilnádu államban egy nőt ölt meg a 10-12 év körüli állat, amellyel végül szerdán végeztek az erdészek.

A múlt heti támadás után a farmerek azzal fenyegetőztek, hogy maguk keresik és ölik meg a fenevadat, amely legalább két ember haláláért felel.

A hatóságok, hogy csillapítsák a kedélyeket, egy 160 erdészből álló csapatot bíztak meg a tigris előkerítésével és kilövésével. Szerdán az állat nyomára bukkantak, miután az végzett egy szarvassal a Kerala és Tamilnádu állam határán fekvő Gudalurban. A 10-12 év körüli hím utoljára még megpróbált rátámadni az egyik vadászra, de még időben lelőtték – írja a BBC.

A The Times of India beszámolója szerint az állatnak volt egy elfertőződött sebe, ez pedig megmagyarázza, miért támadt a könnyű célpontnak számító emberekre. 

Míg a tigrispopuláció világszerte hanyatlik, Indiában jelentős növekedésnek indult.  A 2011-es 1706-ról 2014-ben 2226-ra emelkedett az ország tigriseinek a száma. Ezzel párhuzamosan viszont egyre több halálos támadást regisztráltak, tavaly legalább 20 embert öltek meg tigrisek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.