Embercsempészeket ítéltek el Szegeden

A Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárásában másfél év, illetve két év négy hónap börtönbüntetéssel sújtott első fokon három szerb és egy montenegrói állampolgárt. A két férfi 36 határsértőt próbált meg Röszke közeléből Budapestre és Ausztriába szállítani - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A bíróság a vádlottakat vagyoni haszonszerzés céljából, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészet bűntettében mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasította Magyarországról - közölte Szanka Ferenc.

A két férfi Szabadkán állapodott meg a határsértőkkel abban, hogy a más embercsempészek által a zöldhatáron átjuttatott embereket továbbviszik Budapestre és Ausztriába. A szállítást részben saját gépkocsijukkal, részben a megbízók által az autópálya közelében egy benzinkútnál nyitva lerakott járművekkel oldották volna meg. A rendőrök azonban az autókat a határsértők beszállása után megállították, a gyanúsítottakat - kettőt rövid üldözés után - őrizetbe vették.

A bíróság döntése a védői és részben az ügyészi fellebbezés miatt nem jogerős.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.