Elzárásra, eltiltásra ítélt futballhuligánok

Gyorsított eljárásban elzárásra ítélte, illetve fél évre kitiltotta az MLSZ által szervezett mérkőzésekről a bíróság azt a hat szurkolót, akik szombaton a somogyi megyeszékhelyen megzavarták a Kaposvári Rákóczi FC - Budapest Honvéd meccset.

A Kaposvári Városi Bíróság hétfőn öt rendbontóra egyenként 15 nap elzárást szabott ki, illetve 6 hónapra kitiltotta őket "a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett labdarúgó mérkőzés lebonyolításául szolgáló sportlétesítményből", egy másikat pedig, aki egy széket tört össze, három nap elzárással sújtott.
A bírósági végzések egyike sem jogerős.

Mint arról az MTI is beszámolt, a rendzavarók kihallgatása vasárnap reggelre fejeződött be. Miután a felvételekből kiderült, hogy az egyik előállított férfi nem követett el szabálysértést, őt tanúként hallgatták meg. Hat embert rongálás, illetve rendzavarás miatt szabálysértési őrizetbe, míg egy, a mentőkre támadt társukat - hivatalos személy elleni erőszak miatt - bűnügyi őrizetbe vettek a rendőrök. Utóbbi ügyét kedden tárgyalja a bíróság.

A rendzavarásról, majd a rendőrségi beavatkozásról a mérkőzést felvételről közvetítő Kapos Televízió számolt be, végig követve az eseményeket. A felvételek tanúsága szerint a rendezők felszólítása ellenére a vendégszektorból többször is pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, székeket törtek össze. Végül a rendőrök pajzzsal és gumibottal, alakzatban bevonultak a vendégszurkolók lelátójára, ahol felszólították őket a szektor elhagyására. A nyolcvan-száz tagú szurkolótáborból az intézkedésnek ellenálló drukkereket könnygázzal bírták jobb belátásra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.