Elvitték a suliba a lopott kocsiban talált gyereket

Egy norfolki anya kétségbeesve hívta a rendőrséget, hogy ellopták a kocsiját a munkahelye parkolójából, aminek a hátsó ülésén a nyolcéves fia ült. 

„Az anyuka beszaladt a munkahelyére néhány dolgot elintézni, a kocsiban pedig bekapcsolva hagyta a zenét és járó motorral hagyta ott az autót” - mondta el a norfolki rendőrség szóvivője Melinda Wray a People magazinnak.

A nő a postán dolgozik és mivel fél órával korábban kezdődik a munkaideje, mint ahogy a fiának be kell érnie az iskolába, gyakran előfordul, hogy a gyerek a kocsiban marad és rádiót hallgat, amíg az anyja elkezdi a munkát.

Az anya bejelentése után a rendőrök nyomban a nyolcéves keresésére indultak, és mintegy tíz perccel később meg is találták. „Az osztályteremben üldögélt, mintha mi se történt volna" - mesélte Wray.

A kisfiú azt mondta, hogy két férfi szállt be a kocsiba, azt mondták, az anyukája kérte meg őket, hogy vigyék el az iskolába. „Kissé furcsállotta ugyan a dolgot. Ideges volt, mert korábban még sosem látta ezt a két embert" - mondta Wray.

Szerencsére a tolvajokat csak az autó érdekelte, nem akarták elrabolni a gyereket. Kitették a kisfiút a Ghent Általános Iskolánál, ahol tanul. "A gyereket egy kicsit megrázta, mikor megtudta, mi is történt valójában. De a tolvajok nem próbálták elrabolni. Csak az autót akarták ellopni."

A kisfiú megtalálása után nem sokkal a rendőrök a kocsinak is nyomára bukkantak az anya mobiltelefonjának helyét bemérve, azt ugyanis szintén a járműben hagyta.

Egyelőre senkit nem tartóztattak le az üggyel kapcsolatban a szóvivő tájékoztatása szerint. Azonban már vannak nyomok, amiken elindultak, így várhatóan egy héten belül meglesznek a gyanúsítottak. A rendőrség emellett az anya felelősségét is vizsgálja, amiért felügyelet nélkül hagyta a gyereket a kocsiban.

Annak ellenére, hogy egy kicsit megijedt, a kisfiú jól van. A rendőrök szerint mosolygott, mikor visszavitték az anyukájához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.