Fél óra alatt elvégezte a rendőrök munkáját

Fél óra alatt kiderítette a német Bild riportere egy augusztusban vízbe fulladt nő személyazonosságát, ami roppant kellemetlen lehet a rendőrség számára, akik állítólag „tüzetesen átvizsgálták” a helyszínt nyomok után.

Az asszonyt augusztus 12-én hajnalban találták holtan egy szászországi üdülőtóban, a Talsperre Pöhl kemping mellett. A nőn csak bikini volt, senki sem ismerte, és bár feltételezték, hogy volt táskája, a környék tüzetes átvizsgálása után a rendőrség nem bukkant rá. A boncolás megállapította, hogy az asszony halálát fulladás okozta, és ezzel az ügy lassan le is zárult volna, ha a 37 éves Frank Seliget, a Bild német napilap munkatársát nem bosszantja a dolog.

Frank Selig fél óra alatt megtalálta az elhunyt nő táskáját
Frank Selig fél óra alatt megtalálta az elhunyt nő táskáját
bild.de

A férfi kiment a helyszínre, és megkérte a kemping üzemeltetőjét, mutassa meg neki, hol húzták ki az asszonyt a vízből. Félórányi kutakodás kellett csak a magas aljnövényzetben, és a riporter megtalálta az elhunyt holmiját. Nem táska volt ugyan, hanem egy narancssárga szatyor, ami 50 méterre hevert a holttest felfedezésének helyszínétől.

A szatyorban benne voltak a nő ruhái, személyes tárgyai és egy cetlire felírva a bátyja neve és elérhetősége is. Az asszony Plauenből származott, 63 éves volt. Selig értesítette a rendőrséget, akik elnézést kértek. A plaueni rendőrfőnök azt nyilatkozta: „A kollégáim is csak emberek, és néha hibáznak. Jövő héten egy rendőrszázad újra átvizsgálta volna a területet.”

Az asszonyt, akinek az eltűnését a család észre sem vette, a bátyja azonosította.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.