Élve akarta eltemetni a saját tízéves kislányát

Gyilkossági kísérlet miatt január elején letartóztattak egy férfit Indiában, amiért élve akarta eltemetni a kislányát. A gyereket az anya és a szomszédok fedezték fel, ők értesítették a rendőröket. Mielőtt ők megérkeztek volna, az apát jól elverték.

Az eset egy Putia nevű faluban történt India északkeleti részén. A helyi rendőrség közlése szerin Abul Hussein kétségbeesetten vágyott egy fiúra és gyűlölte a lányát, a tízéves Ruskshenát. Amikor a kislány anyja elment otthonról, a férfi kivitte a gyereket a kertbe és derékig beásta a földbe, kezeit összekötözte, száját pedig betapasztotta.

Mikor Hussein felesége váratlanul hazaért, a férfi egy bambuszból font kosarat borított a kislányra azzal a szándékkal, hogy később fejezi be, amit elkezdett. Azt, hogy a  kislánya sehol nincs, az anya persze gyorsan felfedezte és mivel tudta, hogy a férje nem szereti a gyereket, a szomszédokhoz szaladt segítséget kérni. Ruskshenát, akinek a karjai kilógtak a kosár alól, a kertben meg is találták.

A szomszédok értesítették a rendőrséget, ám mielőtt a hatóságiak megérkeztek volna, előbb még jól megverték az apát. A kislányt január 16-án kórházba szállították, de néhány napon belül hazaengedték.

Husseint letartóztatták, a feleségét és a kislányt pedig családtagok vették védelmükbe. A férfi gyilkossági kísérlet miatt áll majd bíróság elé.

Indiában az efféle bűncselekmények ma sem ritkák, főleg vidéken élő szegény családoknál. Az iskolázatlan lánygyermeket kenyérpusztítónak tekintik, akit ráadásul ki is kell házasítani, míg a fiúkból családfenntartó és a kevéske vagyon örököse lesz.

A nőkkel szembeni erőszak, a lánymagzatok abortálása és a gyermekgyilkosságok miatt Indiában 943 nőre jut 1000 férfi. Emiatt a kormány elindított egy ambiciózus programot, a Beti Bachao, Beti Padao nevű kampányt, mely a lánygyermekek megmentését és iskolázását tűzte ki célul – írja a Daily Mail, amely megrázó képeket is közölt az apja által halálra ítélt kislányról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.