Elvágta a kutya nyakát, nyolc hónap börtönre ítélték

Elvágta szomszédja 6-7 hónapos kutyájának nyakát egy hajdúnánási férfi, nyolc hónap börtönre ítélte a Hajdúböszörményi Járásbíróság.

A 19 éves férfi november 6-án egy 18 és fél centiméter pengehosszúságú késsel úgy vágta el a kölyökkutya nyakát, hogy ennek során az állat gégecsövét is átmetszette.

Az állat nem pusztult el azonnal, még órákig életben volt, szenvedett, a társasház udvarán több méteren keresztül vonszolta magát, a történet utáni napon halt meg.

A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, mint mondta, azért végzett a kutyával, mert az az ablaka alatt felhalmozott szemétben keresgélt élelem után és eközben a szemetet széthordta - írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A büntetett előéletű és jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő gyanúsítottat állatkínzás bűntette miatt állították bíróság elé, a Hajdúböszörményi Járásbíróság gyorsított eljárásban az elkövetővel szemben 8 hónap végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki és 1 évre eltiltotta őt a közügyek gyakorlásától. A bíróság döntése jogerős.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.