Elütött egy rendőrt az angol királynő fia

Elütött egy rendőrt András yorki herceg, aki ellen a Scotland Yard vizsgálatot indított. Állítólag meg sem állt, de még csak nem is lassított az ütközés után.

A 49 éves András - II. Erzsébet királynő másodszülött fia - sajtóbeszámolók szerint a királyi család londoni rezidenciája, a Buckingham-palota egyik oldalsó kapuján akart behajtani, de útját állta két japán turista. A turisták nem vették észre a nagy sebességgel közeledő hercegi terepjárót, és a palotát őrző rendőrök egyike próbálta elterelni őket a jármű elől. András azonban nekihajtott a rendőrnek, aki karsérülést szenvedett.

A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap rendőrségi forrásai szerint a yorki herceg meg sem állt, de még csak nem is lassított az ütközés után, hanem továbbhajtott, "mintha mi sem történt volna". A sérült rendőr panaszt tett elöljáróinál. A herceget nem vették őrizetbe és egyelőre nem hallgatták ki, de az ügyben vizsgálat indult, és a Scotland Yard jelenleg a biztonsági kamerák felvételeit tanulmányozza. András hercegről - aki Nagy-Britannia utazó kereskedelmi nagyköveteként tevékenykedik - köztudott, hogy igencsak szereti a nagyon drága és gyors autókat. Flottájában több terepjáró mellett olyan különlegességek is megtalálhatók, mint egy Bentley Arnage vagy egy Aston Martin. A BBC az incidens kapcsán felidézi, hogy a királynő fiát büntették már gyorshajtásért.

András egyébként megbecsülést vívott ki azzal, hogy harci helikopterpilótaként éles - és életveszélyes - bevetéseken vett részt a Falkland-szigetekért Argentínával 1982-ben megvívott háborúban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.